Son Yazılar

PANDA

  • Nesli tükenmekte olan pandaların tahmini olarak sayıları 2000 civarındadır.
  • Dünya’daki tüm Pandalar Çin’e ait kabul edilir.
  • Vahşi doğada bir pandanın ömrü yaklaşık 20 yıl kadardır.

 

 

  • Panda kürkü 60 bin – 100 bin dolar arasında satılmaktadır.
  • Pandalar ısırma kuvveti en yüksek memeliler arasındadır.
  • Pandalar günde yaklaşık 20 kilogram bambu yerler.
  • Pandalar doğduklarında sadece 140 gram ağırlığında olurlar ve kör doğarlar.
  • Dişi pandalar  yılda sadece 3 gün çiftleşmeye müsait olurlar.

 

 

  • Pandalar da insanlar gibi arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanırlar.
  • Üzüldükleri zaman yalnız kalmak ister ve korktuklarında sevdiklerinin yanına gitmek ister.
  • Etçil hayvanlar olmalarına rağmen besinlerinin çoğunu bambudan karşılarlar çünkü tat alma duyuları yoktur. Bu yüzden Bambu Ayısı’da denilebilir.
  • Pandalar günde yaklaşık 40 kez dışkılarını doğaya bırakırlar.

 

 

Ayrıca Bakınız

TİMSAH

Timsahlar Dünyadaki en büyük ısırma kuvvetine sahip olan sürüngenler arasındadır. Soğuk kanlıdırlar ve kalpleri 4 …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir