Son Yazılar

MİRKET

  • Mirketler yaklaşık olarak 30 santimetre boyunda ve memeli hayvanlardır.
  • Yapı itibariyle gelincik ve sansarlara benzemektedirler.
  • Doğal yaşam alanları Afrika’dır.
  • Yaklaşık olarak ömürleri 14-15 yıldır. Etçil memelilerdir.
  • En büyük düşmanları gökyüzündeki yırtıcı kuşlar denilebilir.

 

 

  • Koloni halinde yaşarlar ve bu koloniler 20-50 arası üyeden oluşur.
  • Koloninin içinde iş bölümü vardır. Bazı Mirketler avlanmakla görevliyken bazıları da yeni doğmuş olan Mirketlere bakmakla yükümlülerdir.
  • Mirketler genellikle kurbağa, kertenkele, yılan ve akrep, kırkayak gibi zehirli böceklerle beslenir. Akrep zehrine karşı vücutlarındaki bağışıklık sistemi oldukça gelişmiştir.

 

 

  • Mirketler 10 dakika içinde 2 metrelik toprağın altına tünel kazabilirler.
  • Kulaklarına toz kaçmaması için, kulaklarını kapatabilen tek memelilerdir.

 

Ayrıca Bakınız

TİMSAH

Timsahlar Dünyadaki en büyük ısırma kuvvetine sahip olan sürüngenler arasındadır. Soğuk kanlıdırlar ve kalpleri 4 …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir